Hoe snel is uw website?

Sinds April 2009 heeft Google een nieuw algoritme toegevoegd, namelijk de website snelheid. De snelheid is dus van belang wanneer het gaat om de ranking binnen Google, maar dit is uiteraard ook een belangrijk onderdeel op het gebied van gebruikerservaring. Wanneer je website snel laadt is de kans dat men afhaakt een stuk kleiner. Dat is ook de reden dat Google de websitesnelheid als algoritme heeft toegevoegd.

Wat is nu precies website snelheid?
Het is eigenlijk niets meer dan de snelheid waarmee de website volledig wordt weergegeven. Google vraagt een website/webpagina aan en meet hoeveel tijd het kost voordat de server deze volledig terug geeft. Dit is dus de snelheid welke gemeten wordt.

Hoe belangrijk is het?
De laadtijd is voor de gebruikerservaring erg belangrijk. Voor Google, is het slechts 1 van de vele algoritmes die bepalen hoe hoog je website wordt gerangschikt.

Hoe meet ik de snelheid?
Er zijn diverse mogelijkheden/tools te vinden welke het mogelijk maken om de snelheid van je website te meten. Onderstaand een URL waarmee je websites kan meten met de tools Google Pagespeed en Yslow. Vervolgens kan je hier een rapportage van maken.

http://gtmetrix.com

Een totaalscore boven de 80% is prima. De website laadt dan gemiddeld gezien beter in vergelijking met andere websites. Zit je nu onder deze score, is het wellicht zinvol om hier eens kritisch naar te kijken.
Onderstaand een screenshot betreft de snelheid van onze website (newfish.nl)