Nieuws

Verstuur je nieuws automatisch met mail

Ook met email marketing is er steeds meer mogelijk. Nog maar pas geleden was het bijna alleen gegeven voor grote ondernemingen om een mooi opgemaakte mailing te versturen, inmiddels kan dat ook al een tijdje voor een schappelijk bedrag. In dit artikel meer over de laatste mogelijkheden van ons mailing systeem, waaronder de mogelijkheid om automatisch artikelen uit je weblog te versturen met de mailing!

Nieuwe onderdelen

Er zijn in de afgelopen tijd een aantal zeer nuttige onderdelen toegevoegd aan het mail systeem hieronder 2 van de verbeteringen:

  • Variabele content in de template;
  • Automatisch plaatsen van Content via RSS

Beide onderdelen zal ik hier kort bespreken.

Variabele content in de Template

Voor diegenen die dat nog niet weten: als we een mail systeem instellen maken we over het algemeen een template op basis van de vormgeving van de website. Het voordeel hiervan is dat we de vormgeving maar 1 keer hoeven uit te voeren en dat klanten vervolgens zelf hun mailings kunnen opstellen en verzenden.

De verbetering op het template systeem dat nu is uitgevoerd is dat het nu mogelijk is per artikel in die je plaatst, je kunt kiezen tussen verschillende opmaken van de tekst, bijvoorbeeld waar een plaatje komt te staan ten opzichte van de tekst: boven, links of rechts. Hierdoor is de template nog veel flexibeler geworden dan die al was.

Automatisch plaatsen van content via RSS

We kunnen een speciale module in een template plaatsen die content automatisch ophaalt van een willekeurige (RSS) website. De meeste mensen met een website met daarop een nieuws onderdeel kunnen hier veel voordeel halen omdat je een artikel niet meerdere keren hoeft te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om de mailing automatisch te laten versturen, bijvoorbeeld zo dat er 1x per maand automatisch een mail wordt verstuurd met daarin alle nieuwsberichten die sinds de laatste mail zijn geschreven.